Poate fi oprit internetul?


Emergency stop buttonIn momentul in care protestele din Cairo au luat amploare si s-a cerut demisia presedintelui Hosni Mubarak a fost adoptata masura inchiderii conexiunii de internet pentru intreaga populatie. Recent in Statele Unite a fost propus un proiect de lege conform caruia presedintele poate bloca accesul public la internet in cazul unei urgente care ameninta securitatea cibernetica.

Nu este o surpriza atat de mare ca in tari cu o democratie subrezita (sau inexistenta) de puterea totalitara a unui conducator de stat, sunt adoptate asemenea masuri. Nu a surprins  atat de mult blocarea accesului public la internet nici in Egipt si nici in Libia. Faptul ca in China traficul de internet se filtreaza si cenzureaza este oarecum de asteptat.

Consider insa alarmant ca astfel de masuri sa fie adoptate de Statele Unite. Mai ales dupa exemplele premergatoare din Libia si Egipt. Bun…si de ce nu ar trebui sa faca asta Statele Unite daca au facut-o altii inaintea lor? Foarte simplu: pentru ca celelalte tari nu pun pe masa acelasi model democratic, deci nu risca integritatea unui astfel de model.

Si ce legatura are asta cu mine? Are fiindca stam cu totii cu un ochi pe Statele Unite si cu celalalt pe China (mai ales acum, dupa ce a fost declarata oficial cea de-a doua mare putere a lumii), iar ce se intampla aici are puterea de a influenta si de a se raspandi in restul lumii.

Internetul este un mediu liber, total descentralizat de institutiile statului si asa trebuie sa ramana. Faptul ca un singur om poate apasa butonul de “OPRIT” al  celei mai raspandite retele de comunicare si informare este nelinistitor.

Foto

Publicitate

,

 1. #1 by Ray on 9 mai 2013 - 2:08

  WOW just what I was looking for. Came here by searching for Kindergeburtstag Weinheim

  • #2 by Will on 14 decembrie 2014 - 17:43

   Taking the ovivreew, this post hits the spot

 2. #3 by Ultimele stiri din Romania on 4 iulie 2013 - 15:52

  Nu, nu poate fi oprit!

 3. #4 by echipamente Horeca on 21 octombrie 2013 - 11:01

  SI eu sunt de aceeasi parere, internetul nu poate fi oprit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: