Din Libia la Craiova


Sunt unele lucruri pe care nu poti sa le alaturi si sa spui ca este in regula, pentru ca nu este. Nu poti sa prezinti stiri din Libia si apoi imediat sa urmeze o stire despre faptul ca Jan de la Craiova este un romantic incurabil.

Lasand laoparte ca nu ma interesa ce a facut omul asta de Dragobete, m-a indignat alaturarea de stiri. Nu e prima data cand o televiziune imi provoaca scarba si uimire, dar de fiecare data cand se intampla am impresia ca ma invat minte… ca ma acomodez cu idea.

Nu se poate sa oferi stiri despre o situatie reala si dramatica – luptele din Libia pentru emancipare politica, pentru libertate pur si simplu– si sa banalizezi imediat totul cu o stire locala care informational transmite de fapt zero. Stiu ca ratingul face riduri si grimase pe fata oricarei televiziuni, insa mixtura asta intre evenimente reale si non-informatii este grava si pentru mine nu este de permis.

Publicitate

  1. #1 by cami on 26 februarie 2011 - 14:35

    e simplu: jurnalismul ca la carte nu prea există, pentru simplul motiv că nici „spectatori” ca la carte nu prea mai există. adică, lumea caută chestii gen „jan”; dacă nu le dai asta, schimbă canalul. şi nu, nu e ok, dar tinde să devină regulă:-??

    • #2 by Bogdan T. on 26 februarie 2011 - 21:42

      E de asteptat sa apara si stirile te acest gen, evident. Insa nu mi se pare ca are niciun rost sa arunci in aceeasi oala stirile „stiri” cu porcariile de tabloid. Nici macar nu tintesc acelasi tip de audienta…si sa vreau si tot nu inteleg.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: