Festivalul de la Cannes in Bucuresti


Festivalul s-a incheiat de multisor insa acum avem sansa sa vedem in Bucuresti o mare parte din filmele premiate la Cannes anul acesta in cadrul evenimentului : Les films de Cannes a Bucarest.

Bucurestiul este pentru o saptamana (15-21 octombrie) invadat de filme bune, filme ce ajung in atentia cinefililor cu orizonturi mai largi decat productiile hollywoodiene. Si toate aceste filme vor fi in premiera absoluta in capitala, deci ar trebui sa va simtiti rasfatati si razbunati de data asta dupa ce Avatar-ul a fost lansat in Londra cu vreo saptamana inainte de a ajunge si in Romania.

Printre filmele de care va veti putea bucura as aminti in primul rand castigatorul de anul acesta : Unchiul Boonmee care isi aminteste vietile trecute. Este un film subtil deschis imaginatiei, care are drept protagonist un barbat aflat in pragul mortii din pricina unei boli de ficat. De aici si calatoriile spre toate vietile sale trecute, de la prima la cea actuala, prin intermediul spiritului sotiei sale decedate.

Daca acesta e prea abstract totusi pentru voi, sunt sigur ca Enter the void o sa va prinda, nu de alta dar are o poveste destul de actuala (frate si sora; el se descurca din mici afaceri cu droguri, iar ea din banii de dansatoare) si o  locatie exotica din ce in ce mai prezenta in filme de cand cu Lost in Translation (Tokyo). In timpul unei descinderi a politiei insa el este impuscat mortal. Intrucat i-a promis surorii sale ca nu o va parasi, va ramane cu ea sub forma unei fantome (da stiu, se pare ca simbolul spiritului ratacitor a fost laitmotiv la Cannes anul acesta).

Una peste alta eu as merge daca as avea drum in Bucuresti, nu de alta dar filmele de Cannes au o anumita rezonanta, poate si prin faptul ca nu incearca sa devina urmatorul blockbuster al verii, ci doar sa rezume pe o pelicula viziunea cinematografica autentica a regizorului, neingradita de incasarile si popularitatea filmului. Gasiti informatii detaliate pe pagina oficiala a evenimentului

Publicitate

, ,

  1. #1 by Evergreen on 21 octombrie 2010 - 17:53

    Atat am apucat sa vad, Enter the Void si mi s-a parut genial!

  2. #2 by Bogdan T. on 21 octombrie 2010 - 18:27

    E bine ca ai reusit sa vezi macar unul din ele. Eu speram sa ajung la Bucuresti weekendul acesta, dar din pacate nici macar asta nu o sa se intample. Si oricum astazi este ultima seara a evenimentului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: