Film – Nowhere Boy


Este o productie care are drept obiectiv cativa ani din viata lui John Lenonn aflat in pragul maturitatii. Filmul a fost lansat in Marea Britanie de ceva vreme (chiar din 2009) insa in Statele unite va aparea pe 8 octombrie anul acesta (este sincronizata cu implinirea a 70 de ani de la nasterea artistului).

La noi se pare ca apare intre cele doua date, mai exact saptamana aceasta este programata premiera in cadrul Salii Union a Cinematecii. Din scurtele mele cautari am am aflat ca filmul are la baza o biografie scrisa de sora vitrega a artistului. In linii mari este vorba de adolescentul John Lenonn si drumul sau spre a deveni muzician. Daca doriti cateva secvente la cald, am si un link pentru voi:

Imi vine in minte un alt film biografic, despre viata lui Johnny Cash de data aceasta. In  Walk the Line imi amintesc cum un destin muzical a fost influentat si modelat de o femeie (June Carter). Lennon a avut si el parte de personaje feminine care au contribuit la cladirea tanarului artist. Este vorba de mama si de matusa sa care ajung in punctul de a se lupta pentru pentru pozitia de figura centrala in viata tanarului Lenonn. Inca nu comentez daca este vorba si de o relatie oedipiana in toata povestea pana nu vad filmul, dar dupa primele secvente am macar voie sa speculez. Filmul este realizat intr-o maniera conventionala totusi,  si implicit in contrast cu firea excentrica a lui Lenonn. Poate ca regizorul a incercat in acest mod sa faca faca subiectul mai usor digerabil, avand in vedere ca actiunea are la baza o tensiune intrinseca in triunghiul Mimi-John-Julia.

Una peste alta eu cred ca e un film de toata isprava care merita vazut. Daca nu va imbie idea unei drame de familii atunci ca reamintesc ca sufletul fimului este figura lui John Lenonn. Macar din perspectiva asta si tot as fi curios.  Am uitat sa adaug numele filmului in romana : John Lenonn – Inceputul unei Legende.

ohn Lennon, inceputul unei legende

Publicitate

, , ,

  1. #1 by razvan on 8 iunie 2010 - 22:22

    buna remarca pe o asemenea pelicula ;)!

  2. #2 by Bogdan T. on 9 iunie 2010 - 0:56

    multam

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: